SH ZŠ Dobiášova Liberec
21.kolo, ne 25.2.2018
Crazy Girls
6
:
5
(1:1, 4:1, 1:3)
Jičín
Crazy Girls
Štěpánová (Vokatá) – Hubáčková, Koníčková, Dlouhá, Klánová, Loudová, Kabeláková – Dostalíková, Veidlová, Bartošová – Leierová, Pekárková, Kronychová – Plíšková, Šamaninová, Horáková.
Jičín
Samková (A. Kociánová) – Růžičková, Chlumská, Florianová, Strejcovská, Müllerová, Mikolášková – Kůželová, Kloutvorová, Žůrková – T. Mrázková, Drbohlavová, Exnarová – Špíglová, Satýnková.
branky: 13. Oxana Šamanina, 28. Klára Leierová, 36. Klára Leierová, 38. Klára Leierová, 39. Oxana Šamanina, 60. Martina Dostalíková - 6. Tereza Mrázková, 24. Leona Müllerová, 41. Andrea Satýnková, 52. Lucie Kloutvorová, 60. Lucie Kloutvorová; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 4:1; využití: 0:1; diváků: 80; zásahy brankářů: Marcela Štěpánová 12 - Veronika Samková 24; po třetinách: 1:1, 4:1, 1:3;

Reportáž

Od úvodního hvizdu byl celek domácích opatrný v rozehrávkách a byl trpělivý ve hře dopředu. Jičín zahrozil několikrát u liberecké brány, tu však pečlivě střežila Marcela Štěpánová. Hostím se však z podařené standardky podařilo vsítit a překlonit vedení na sovu stranu. Dorovnat se podařilo střelou z úniku Oxaně Šamanině. Hostům byla poté nabídnuta přesilová hra, kterou liberecké ženy s přehledem odbránily a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhé dějství byly Crazyny více dravé a napadaly Jičínské hráčky, jak jen mohly, zkušenou střelu z výběhu však předvedla Leona Müllerová, která zavěsila přesně do růžku a svému týmu vrátila vedení zpět. O pět minut později dorovnávala kapitánka Leierová. To vrátilo libereckým jistotu na čepelích a více se činily v útočných kombinací. Poprvé se domácí mohli radovat z vedení potom co opět Leierová zabodovala do brány hostí. To nebyl konec jejího úžasného výkonu, z půlky hřiště dokázala prostřelit pod nohy Samkové a během pouhých deseti minut tak zkompletovat hattrick. Na gólovou šňůru navázala ještě Šamanina, která navýšila na 5:2.

Poslední dějství lépe odstartoval tým hostí, který neváhal a využil standardní situace na hranici velkého brankoviště. Jičín se tak přiblížil Liberci na rozdíl dvou branek. Liberecká hra však byla překažena četným vylučováním. Jičín tak dohromady nasbíral 6 minut přesilové hry, přičemž té poslední využil a chyběla mu tak už jediná branka na dorovnání. V 57. minutě šly Crazyny do přesilovky, ve které Jičín postrašil jednou vážnou šancí, v té na poslední chvíli zachraňovala Štěpánová. Po skončení přesilovky se Jičín hnal do útoku a 14 vteřin před koncem se mu podařilo srovnat stav. Crazy girls se po odpískání bule ihned urvaly dopředu, kde se Dostalíkové podařilo v čase 59:55 dotlačit balon za čáru a rozhodnout tak o vítězi.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Patra Horáčka: "Do začátku utkání jsme nastoupili velmi opatrně, vůbec jsme nehráli naší aktivní hru, což se nám vymstilo tím, že se soupeřky dostaly brzy do vedení. Do druhé třetiny jsme nastoupili aktivnějí, a konečně jsme začali hrát naši hru. Bohužel jsme dali soupeři možnost snížit na rozdíl jednoho gólu a na konec vyrovnat, ale naše touha po vítězství byla větší a rozhodující gól jsme dali my. Děkujeme soupeři."

Komentář asistentky trenéra hostů Markéty Kosové: "Vypuštěná druhá třetina nás stála vítězství. Děkujeme soupeři. Hlavní je, že jsme v play-off a jsme za to šťastné."