SH Jižní město
12.kolo, pá 2.12.2022
Chodov
7
:
5
(3:1, 1:4, 3:0)
Liberec
Chodov
Hodík, Lupoměch - Vošta, Ondrušek, Vávra, Bauer, Slunečko, Skřivánek, Kafka, Netrefa, Podhráský, Matoušek, Štefek, Votava, Jambor. Sýkora, Šmajda.
Liberec
Mück, Chlad - Kárník, Pařízek, Václavík, Stránský, Ferdan - Janeček, Šoltys, Valeš, Smutný, Macháč - Světlík, Mádlo, Baudisch, Bitman, Dlesk - Kukla
branky: 5. Tom Ondrušek, 7. Tom Ondrušek, 19. Tom Ondrušek, 32. Tom Ondrušek, 42. Matěj Netrefa, 46. Antonín Votava, 60. Marek Vávra - 9. Jakub Mádlo, 24. Prokop Ferdan, 27. Jakub Kárník, 37. Prokop Ferdan, 38. Jakub Pařízek; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 1:3; využití: 0:1; diváků: 125; zásahy brankářů: Karel Hodík 11 - Daniel Műck 16; po třetinách: 3:1, 1:4, 3:0

Reportáž

Florbal Chodov vs. FBC Liberec 7:5 (3:1,1:4,3:0)

Vstup se Liberci nepovedl. Do 6. minuty se Chodovu podařilo rozvlnit síťku hned dvakrát. Následný průběh hry většinou bránil, ale z jediné střely a dorážky dokázal snížit. Autorem branky byl útočník Jakub Mádlo. To ale nebylo vše, Chodov několikrát zavřel Liberec na své obranné polovině a zmiňovaný tlak dokázal proměnit v třetí branku. O všechny tři branky se postaral kanonýr Ondrušek.

Jestli na něco Liberec může být pyšný, tak je to druhá třetina. Nejprve v oslabení snižoval Ferdan a v čase 26:02 vyrovnal Kárník. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, protože po polovině utkání se opět prosadil Ondrušek 4:3. V posledních minutách prostřední části zaúřadoval Šimon Stránský, jenž připravil svými asistencemi dvě branky. I proto Liberec odcházel s vedením do šatny.

Do závěrečné třetiny tak vstupovali Severočeši s jednobrankovým vedením. To ale netrvalo dlouho. Ve 42. minutě vyrovnal Chodovský Netrefa. Rozhodující moment přišel ve 46. minutě. Stránského střelu Chodovská obrana zablokovala a následný útok 3 na 2 Chodov proměnil. Hostům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, při níž navíc inkasovali poslední branku v zápase. Konečný stav utkání 7:5.

Nápravu mohou liberečtí složit v neděli, kdy přivítají nováčka soutěže Karlovy Vary. Utkání začíná v 15:00 na hale SH Dukla Liberec. Budeme se těšit na Vaši návštěvu a podporu!