SH Dukla Liberec
5.kolo, pá 7.10.2022
Liberec
9
:
5
(3:2,4:1,2:2)
Black Angels
Liberec
Mück, Chlad - Dlesk, Šoltys, Macháč, Smutný, Trčka - Faksa, Pařízek, Kárník, Stránský, Ferdan - Baudisch, Valeš, Mádlo, Bitman, Václavík - Dolejš, Světlík, Balatka
Black Angels
Matiášek, Körber - Hromada, Boček J., Boček M., Fryš, Novotný, Straka, Pýcha, Obuškevič, Burian, Ludvík, Hanák, Pačinský, Čáslava, Bauman, Svatoš, Neklan, Bouček, Renčín
Branky: 12. Dlesk, 14. Ferdan, 15. Stránský, 24. Stránský, 24. Valeš, 27. Valeš, 36. Mádlo, 44. Stránský, 46. Stránský - 3. Obuškevič, 17. Hromada, 22. Renčín, 48. Hromada, 51. Hromada. Rozhodčí: Gavlas - Petřík. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0. Diváků: 362. Zásahy brankářů: Műck 17 - Matiášek 6, Körber 9.

Reportáž

FBC Liberec vs. Black Angels 9:5 (3:2,4:1,2:2)

Do školního utkání, které bylo hráno v dopoledním čase a před 360 školáky nevstoupili liberečtí dobře. Už v 3. minutě propadla střela z půlky za brankáře Mücka a Black Angels šli do vedení. Důležitý moment přišel v 10. minutě. Postupně byl vyloučen Stránský a poté hostující Renčín. Severočeši dokázali hru 4 na 4 využít, když Dlesk svým prvním gólem v sezoně vyrovnal. To dostalo domácí na koně a během chvíle vedl už 3:1. Nejprve se prosadil Ferdan. Pak neuvěřitelnou akcí zvýšil Stránský. V závěru první dvacetiminutovky hosté snižili, když samostatný únik proměnil kapitán Jakub Hromada.

Stav 3:2 ve druhé periodě příliš dlouho nevydržel. Hned v úvodu doslova dotlačil míček za Mücka Renčín. 3:3! Ve zbytku hrací části Liberec zápasu dominoval. Výborně hrála i třetí lajna. Ta se prosadila hned třikrát a převážila misky vah na stranu domácích. Dvakrát se prosadil Valeš a jednou Mádlo, jenž neuvěřetelně trefil šibenici. Ve výčtu branek chybí ještě individuální akce Šimona Stránského. Po 40 minutách svítilo na světelné tabuli haly Dukla skóre 7:3.

V závěrečné třetině musel Liberec nejprve ubránit přesilovou hru soupeře. To se povedlo, a protože byli Black Angels potrestáni vyloučením, tak měl Liberec možnost zvýšil své skóre. To se podařilo hned dvakrát a v čase 45:09 vedli domácí už 9:3. O obě branky se postaral střelec Stránský (4+1) .Ve zbytku zápasu se svěřenci Zdeňka Skružného stáhl a poctivě bránil. Hostující tým vysunul pressink a dokázal už jen snížit na konečných 9:5.

FBC Liberec tak po čtvrtém odehraném zápasu má 5 bodů v tabulce Livesport Superligy. Další utkání přijde už v neděli, kdy Severočeši vyjedou k utkání s Tatranem Střešovice. S účastníkem Superfinále se střetne na hale SH Řepy a zápas začíná v 17:00.