SH Náchod
POH, st 17.8.2022
Florbal Náchod
4
:
11
(1:5, 2:2, 1:4)
Liberec
Florbal Náchod
Pop, Skalický - Vysoký, Kříž, Špaček, Vlček, Prause, Vlášek, Rázl, Jirásek, Středa, Grulich, Knettig, Macháček, Donaj, Mikšovský, Svoboda, Železo, Jakubský
Liberec
Mück, Chlad - Dlesk, Šoltys, Valeš, Wiener, Smutný - Pařízek, Janeček, Stránský, Ferdan, Faksa - Baudisch, Balatka, Mádlo, Macháč, Trčka - Světlík, Bitman, Václavík
Branky: 5. Matěj Mikšovský, 28. Marek Svoboda, 39. Ondřej Macháček, 48. Matěj Mikšovský - 2. Šimon Stránský, 8. Jakub Pařízek, 10. Vojtěch Wiener, 16. Jakub Mádlo, 17. Filip Smutný, 21. Filip Smutný, 40. Jan Bitman, 42. Vojtěch Janeček, 43. Jan Světlík, 45. Filip Smutný, 46. Vojtěch Janeček; rozhodčí: Lukáš Ležák - Martin Ležák; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 113; zásahy brankářů: Vlastimil Skalický 38 - Daniel Műck 7, Petr Chlad 14; po třetinách: 1:5, 2:2, 1:4;

Reportáž

Florbal Náchod vs. FBC Liberec 4:11 (1:5,2:2,1:4)

Vstup do utkání se povedl na výbornou, když se hned v druhé minutě prosadil Šimon Stránský. Následně ale soupeř vyrovnal, vyhecoval hru a velmi ji tam znesnadnil pro tým Zdeňka Skružného. Pochyby utnula hned čtveřice střelců FBC, která se dokázala do konce první dvacetiminutovku prosadil. Míček za brankovou čáru dostali Pařízek, Wiener, Smutný i Mádlo.

Prostřední část přinesla výrazně zlepšenou hru Náchody, který obětavě bránil a znesnadňoval další střílení branek. Při tom se dokázal i dvakrát prosadit a zasloužil se o to, aby druhá třetina skončila vyrovnaně 2:2. O přesné zásahy hostující celku se postaral Bitman a střelec Smutný.

Do třetí třetiny vstoupil Liberec opět aktivně a pohodlně zvyšoval náskok. Během úvodních 5 minut závěrečné periody překonali brankáře Náchoda Světlík, Smutný a dvakrát Janeček. Poslední branku si ale zapsal domácí tým, když Mikšovský snižoval na konečných 11:4 z pohledu FBC Liberec.

Další pohárový zápas odehraje elitní tým FBC Liberec v úterý 23.8.2022, kdy zavítá na palubovku prvoligového celku Kanonýři Kladno.

Ohlasy trenérů

Komentář domácích Třešňák Tomáš (Trenér): Výsledek odpovídá rozdílu v kvalitě. Zápas byl pro nás skvělá příležitost k učení. Díky soupěři za lekci. Také chci poděkovat všem fanouškům za podporu.

Komentář hostů Skružný Zdeněk (Trenér): Pokud hrajeme soustředěně a jednoduše, dáváme góly a naše hra má i úroveň. Děkujeme domácím za odvážný a sympatický výkon.