SH BIOS KLADNO
POH, út 23.8.2022
Kladno
2
:
10
(1:4, 1:2, 0:4;)
Liberec
Kladno
Frühbauer, Macík - Ševčík, Krbec, Höffer, Bohuslávek, Stůj, Krejčí, Chroust, Pfaur, Hübner, Novák, Janda, Spurný, Veselý, Nový
Liberec
Mück, Chlad - Valeš, Smutný, Wiener, Dlesk, Šoltys - Stránský, Ferdan, Trčka, Kárník, Pařízek - Baudisch, Bitman, Faksa, Balatka, Světlík, Václavík
Branky: 12. Ľuboš Šefčík, 32. Dominik Janda - 8. Radek Valeš, 9. Šimon Stránský, 15. Šimon Stránský, 18. Vojtěch Wiener, 30. Jan Světlík, 38. Radek Valeš, 54. Vojtěch Wiener, 58. Jan Světlík, 58. Filip Smutný, 59. Vojtěch Wiener; rozhodčí: Josef Monzer - Lukáš Procházka; vyloučení: 4:1; využití: 0:4; diváků: 93; zásahy brankářů: Martin Frühbauer 24 - Daniel Műck 8, Petr Chlad 0, Daniel Műck 9; po třetinách: 1:4, 1:2, 0:4;

Reportáž

Kanonýři Kladno vs. FBC Liberec 2:10 (1:4 1:2 0:4)

Do první periody nastoupili Severočeši v nejsilnější možné sestavě. V základní pětici byl připravený navrátilec Valeš, který si dokonce připsal první branku zápasu. Po první brance začal Liberec být více klidný a to se promítlo především v koncovce. Za domácím Frühbauerem skončily i dvě střely Stránského a i dorážka Wienera. Po první dvacetiminutovce měl Liberec pohodlný náskok 4:1!

Druhá část se nesla především v duchu obrany. Kladno delší časové úseky drželo míček, a tím nepouštělo FBC do hry. Poté když se v druhé třetině prosadil Světlík a Valeš svítilo na časomíře příznivé skóre 6:2.

V závěrečné části hry se nejdříve hosté museli ubránit přesilové hře Kladna. Následně opět našli chuť střílet góly a nedovolili Kladno se dostat do zápasu. Skóre zápasu uzavřel Wiener, který vstřelil desátou branku Liberec. Zajímavostí je, že do statistik zápasu hned pět střelců FBC Liberec, kteří zapsali po dvou brankách!

Branky: 2x Smutný, 2x Valeš, 2x Stránský, 2x Světlík, 2x Wiener

Hodnocení trenéra: “Výsledek úplně neodpovídal dění na hřišti. Kladno předvádělo pěknou hru, jsme rádi za proměňování šancí.”

Ohlasy trenérů

Komentář domácích Přívara Dušan (Trenér): Dnes soupeř ukázal své superligové kvality. Děkujeme za zápas. Uvidíme se v úterý.

Komentář hostů Skružný Zdeněk (Trenér): Výsledek úplně neodpovídal dění na hřišti. Kladno předvádělo pěknou hru, jsme rádi za proměňování šancí.