SH ZŠ Dobiášova
POH, út 6.9.2022
Liberec
7
:
1
( 0:0, 2:0, 5:1)
Tatran Střešovice
Liberec
Mück, Futschik - Dlesk, Šoltys, Valeš, Wiener, Smutný - Janeček, Pařízek, Stránský, Ferdan, Trčka - Kárník, Baudisch, Balatka, Faksa, Mádlo - Václavík, Světlík, Bitman
Tatran Střešovice
Kříž, Jurco - Meliš, Sládeček, Šindelář, Čermák, Piskáček, Kun, Macháček, Kreysa, Hanák, Hejzlar, Sádlo, Šimek, Mühlfait, Péc, Panuška, Čelakovský
Branky: 23. Jakub Faksa, 35. Šimon Stránský, 53. Šimon Stránský, 54. Radek Valeš, 55. Šimon Stránský, 58. Šimon Stránský, 60. Radek Valeš - 52. Martin Čermák; rozhodčí: Ondřej Benačan - Patrik Šaroch; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 80; zásahy brankářů: Daniel Műck 29 - Lukáš Kříž 24; po třetinách: 0:0, 2:0, 5:1;

Reportáž

FBC Liberec vs. Tatran Střešovice 7:1 (0:0,2:0,5:1)

Důležité utkání před začátkem Livesport Superligy měli možnost vidět všichni fanoušci FBC Liberec. Zápas rozhodoval o vítězi pohárové skupiny CV, a zároveň vítězný celek se může radost z lepšího postavení do play-off fáze Poháru Českého florbalu. 

První třetina utkání přinesla poměrně opatrný florbal. Napovídá tomu i skóre 0:0, které svítilo po konci úvodní dvacetiminutovky. Největší šanci měl hostující celek, protože mu rozhodčí dovolili jet samostatný nájezd. Tatranský Meliš domácího brankáře Mücka nepřekonal, a jak již bylo řečeno, aby týmy mířili do šatny za nerozhodného stavu. 

Poprvé se radovali domácí. Faksa zužitkoval střelu ze standartní situace a prostřelil výborného brankáře Kříže. Poté měl soupeř výbornou možnost vyrovnat, ale přesilovou hru nevyužil. Navíc si nepohlídal Stránského, jenž zvýšil na 2:0. Za dvoubrankového stavu odešly oba celky do šatny. 

Až třetí třetina přinesla očekávaný tlak střešovického Tatranu. Ten začal napadat libereckou rozehrávku a dokázal si tvořit i výraznější šance. V čase 51:19 se zužitkoval střelu Čermák a snížil na 2:1. Od té doby následovala pasáž, kdy Severočeši nastartovali brankostroj a pěti branky rázně rozhodli o vítězi tohoto střetnutí. O dvě branky se postral Valeš, další tři a celkově čtyři trefy zaznamenal Stránský.

FBC Liberec tak zakončilo letní přípravu skalpem Tatranu Střešovice a vyhrál svoji skupinu CV ve vrcholové části Poháru Českého florbalu. Toto utkání navíc může sloužit jako skvělá pozvánka na start Livesport Superligy, kterou elitní tým FBC Liberec rozehraje v neděli na palubovce pražské Sparty. V domácím prostředí se svěřenci Zdeňka Skružného představí 18.9.2022 proti Sokolu Pardubice.

Ohlasy trenérů

Komentář domácích Salát Petr (Vedoucí): V zápase se nám většinu času dařilo držet dobrou aktivitu v útoku i v obraně. Tatran útočil spíše na mantinelech a nevytvářel si 100% šance. V druhé části, jsme ale měli spíše štěstí, kdy jsme lacině ztráceli balónky na středu hřiště jen je soupeř netrestal. Nakonec suma sumárum to vypadá jako pohodové vítězství.

Komentář hostů Beneš Luděk (Trenér): Z naší strany dnes snese meřítko snad pouze prvních10 minut první třetiny. Gratulujeme soupeři k výhře.