SH Kbely
22.kolo, ne 31.1.2021
Black Angels
5
:
6
(3:0, 0:4, 2:2)
Liberec
Black Angels
Körber, Matiášek - Boček, Král, Fryš, Straka, Obuškevič, Novotný, Burian, Hněvskovský, Kopecký, Ludvík, Bauman, Hromada, Neklan, Ježek, Hánák T., Hanák R., Renčín.
Liberec
Mück, Ponomarev - Kološ, Čermák, Wiener, Valeš, Stránský - Klucho, Baudisch, Dlesk, Šoltys, Rozkovec - Salát, Balatka, Kopecký, Bitman, Kárník - Stránský, Světlík, Janeček
Branky: 3. Jan Bauman, 6. Jakub Hromada, 17. Marek Fryš, 50. Jan Kopecký, 53. Tomáš Hanák - 22. Jakub Kopecký, 27. Martin Čermák, 27. Jakub Kopecký, 29. Martin Čermák, 48. Radek Valeš, 57. Vojtěch Wiener; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; zásahy brankářů: Daniel Körber 31 - Daniel Mück 31; po třetinách: 3:0, 0:4, 2:2;

Reportáž

Black Angels vs. FBC Liberec 5:6 (3:0,0:4,2:2)
Jak již bylo řečeno hostujícímu celku se první třetina velmi nepovedla. Úvodní branku vsítil ve 3. minutě domácí Bauman přízemní střelou. O dvě minuty bylo na liberecké střídačce ještě hůře, když Hromada zpoza brány překonal brankáře Mücka. V dalších minutách se hra vyrovnala. Pro liberecké barvy bez výsledku na skóre. Závěrečnou podobu stavu po první dvacetiminutovce dodal Fryš po zmatku v hostujícím brankovišti.
Po důrazném proslovu trenéra Skružného se hra Liberce proměnila a brzy byla obměněna. V čase 21:40 se poprvé hostující střídačka radovala po střele Kopeckého. Vyrovnání utkání přišlo znenadání a velmi rychle. V 7. minutě druhé periody se v rozmezí 10 vteřin prosadil Čermák a opět Kopecký. 3:3. Rozhodčí nechali zápas plynout bez výraznějších zasahu do hry a diváci u počítačových monitorů mohli sledovat velmi tvrdé utkání. Poprvé v zápase se tým Liberce dostal do vedení po krásné kombinaci druhé formace. Wiener našel osamoceného Čermáka, který svým druhým gólem převrátil misky vah pro Severočechy. Vyhraná třetina v poměru 4:0 znamenala průběžné vedení pro FBC Liberec.
Závěrečná část utkání nabídla velmi aktivní hru Black Angels. Oba týmy si dokázaly vypracovat mnoho šancí. Proměnit se podařilo až strelu, kterou vyslal Valeš. 5:3. Nicméně vedení Liberec neudržel dlouho a po gólech Kopeckého a juniora Hanáka svítilo vyrovnané skóre 5:5. V koncovce zápasu byli aktivnější domácí, ale finální úder si přichystala dvojice juniorů na liberecké straně. Čermák krásné našel zpoza brány Wienera, který dodal utkání závěrečnou podobu. Black Angels v posledních třech minutách vyrovnat nedokázali a důležité 3 body mohli putovat pod Ještěd.
Tato výhra znamená posun na 8. příčku v tabulce Livesport Superligy, právě před dnešního soupeře. Nyní čeká celý tým FBC Liberec zasloužená přestávka a do florbalového kolotoče naskočí zpět 10.2.2021 TV utkáním z Pardubic.