SH Dukla Liberec
1.kolo, ne 13.9.2020
Liberec
3
:
7
(1:2, 1:3, 1:2)
Ostrava
Liberec
Mück, Ponomarev, - Kopecký, Klucho, Kárník, Bitman, Valeš, Kološ, Rozkovec, Čermák, Dlesk, Stránský, Lhota, Baudisch, Šoltys, Kořínek, Balatka, Světlík, Janeček
Ostrava
Binder, Klinka, Malajka, Soukup, Herblich, Lipový, Klimsha, Vítovec, Eichner, Kittel, Janík, Jakubec, Sládek, Pešat, Hurta, Svačinka, Kittel, Malina, Burýšek
branky: 3. Jan Světlík, 31. Lukáš Lhota, 41. Jakub Kopecký - 11. Michal Sládek, 20. Michal Sládek, 30. Wojciech Malajka, 38. Dominik Klimscha, 39. Petr Kittel, 42. Dominik Eichner, 49. Wojciech Malajka; rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; vyloučení: 1:6; využití: 1:0; diváků: 130; zásahy brankářů: Daniel Mück 18 - Jan Binder 12; po třetinách: 1:2, 1:3, 1:2;

Reportáž

Muži FBC Liberec vs. FBC ČPP Ostrava 3:7 (1:2,1:3,1:2)

Povedený vstup do utkání předvedl liberečí florbalisté. Už v třetí minutě zápasu se z brankoviště dokázal prosadit Světlík. Vedení ale domácímu týmu nevydrželo dlouho. V 11. minutě sebral domácímu obránci míček Sládek, který se prosadil poprvé v zápase. I druhé gólový moment měl na své čepeli Sládek a zvýšil na 2:1.

Ve druhé třetině diktoval tempo hry ostravský celek a ke své aktivní hře přidal několik branek. Nejprve zvýšil na rozdíl dvou branek polský útočník Malajka. Na tuto situaci ještě dokázal odpovědět Lhota, který dokázal snížit v přesilové hře. Hororový moment přišel na konci druhé periody. V průběhu 20 vteřin využila Ostrava dvě nabídnuté šance a odskočila na stav 2:5.

Do závěrečné periody vstoupili tým z Liberce fantasticky. V čase 40:20 vykřesal naději na zvrat v utkání velmi aktivní Kopecký. V následujícíh minutách si liberečtí nedokázali vypracovat v podstatě žádné výrazné momenty. Když se hostujícímu celku ještě dvakrát podařilo prostřelit brankáře Mücka bylo o osudí zápasu rozhodnuto. Konečné skóre nedokázali muži FBC Liberec zkorigovat ani v několika početních výhodách.

Branky: Světlík, Lhota, Kopecký

Livesport Superliga má na programu v příštím týdnu hned dvě utkání s FBC Liberec. V pátek se černobílý celek představí v Brně. V neděli 20.9. bude hostit Florbal Chodov.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích(Ladislav Láska):Kromě vstupu do utkání se nám dnes nepovedlo vůbec nic. Díky individuálním chybám se podařilo soupeři odskočit ve skóre a my už s tím nedokázali nic udělat. Klukům můžeme poděkovat za nasazení ve třetí třetí třetině, zbytek je však k zamyšlení. Díky soupeři za utkání. Komentář trenéra hostí(Tomáš Svačinka):V zápase jsme střídali hodně pozitivních, ale i negativních věcí. Nakopli nás ubráněné přesilovky soupeře a od poloviny zápasu obrana jela v ,,playoff módu". Velký rozdíl mezi soupeři byl v efektivitě proměňování šancí a to byla druhá věc, která rozhodla utkání. Máme na čem pracovat a víme o těch věcech, které se nám nedařili. Děkují soupeři, rozhodčím, divákům a klukům za povedený výkon.