SH ZŠ Dobiášova
22.kolo, so 8.2.2020
Liberec
7
:
6pp
(2:2, 2:1, 2:3, 1:0)
Královské Vinohrady
Liberec
Vaníček, Král - Lhota, Kárník, Kološ, Klucho, Dlesk, Bitman - Ferdan, Kopecký, Balatka - Valeš, Rozkovec, Čermák - Hejduk, Šoltys, Baudisch - Böhm, Kořínek, Leksa
Královské Vinohrady
Mazák, Dejmal - Jelínek, Lanc, Otto, Linhart, Svoboda, Gregor, Bína, Hanák, Stuchlík Z., Stuchlík O., Entlichter, Rossi, Richter, Záň, Skřivánek, Hartman
Branky: 7. Radek Valeš, 12. Vojtěch Hejduk, 29. Jakub Kopecký, 40. Radek Valeš, 53. Tomáš Dlesk, 57. Lukáš Lhota, 65. Radek Valeš - 7. Ondřej Stuchlík, 11. Jan Svoboda, 32. Lukáš Gregor, 43. Martin Skřivánek, 52. Martin Skřivánek, 53. Jan Svoboda; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 195; zásahy brankářů: Vít Vaníček 10 - Rastislav Mazák 21; po třetinách: 2:2, 2:1, 2:3, 1:0;

Reportáž

Liberečtí potvrdili výborný vstup do zápasu brankou v sedmé minutě utkání, kde přihrávku Kološe zužitkoval Valeš. Odpověď ale přišla po jednatřiceti vteřinách, když hosté kombinovali do prázdné branky. v polovině třetiny navíc Vinohrady otočily dosavadní skóre zápasu, ale vyrovnaný vývoj utkání potvrdil dorážkou Šoltysovy střely Hejduk. Nerozhodný stav 2:2 vydržel až do konce první dvacetiminutovky.

Na začátku druhé periody Liberec pokračoval v dobrém výkonu, a dokonce si vynutil možnost přesilové hry. V ní si liberečtí vytvořili mnoho šancí, ale obrana Vinohrad nedopustila domácímu týmu skórovat. Devětadvacátá minuta patřila Kopeckému, který skákavou přihrávku se štěstím zpracoval a pak ze vzduchu poslal střelu, na kterou hostující gólman nedosáhl. O dvě minuty později ale na tabuli svítilo znovu vyrovnané skóre, když využil přečíslení hostující Gregor. Další domácí přesilová hra zůstala taktéž bez využití, ale po jejím vypršení se k míčku dostal Valeš, a po sólu na útočné polovině dostal střelou z úhlu liberecké do vedení.

Vstup do třetí části se Liberci nepovedl, nejdříve inkasovali hned ve třiačtyřicáté minutě a v polovině poslední dvacetiminutovky přišly další dva slepené góly Vinohrad. Poté ale Liberec nakopla čerstvá posila – Tomáš Dlesk, který se trefil v libereckém dresu poprvé a v sedmapadesáté minutě vyrovnal Lhota. Stav 6:6 vydržel až do konce šedesáté minuty a zápas tak dospěl do prodloužení.

V nadstavbové části zápasu se oba týmy střídaly ve hře ve čtyřech. Liberec si připravil čtyři střelecké příležitosti, dvě nebezpečné situace si nachystali i hosté, žádná z těchto šancí však nerozhodla utkání. Pár vteřin před koncem prodloužení Vinohrady ztratili míček, ke kterému se nejrychleji dostal Valeš a střelou přes obránce sokolů do prázdné branky zkompletoval hattrick a rozhodl o majiteli druhé bodu tohoto střetnutí.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí(Boleslav Kytka): Měli jsme nervozní vstup do utkání, což se nám povedlo překonat až ve třetí třetině. V závěru utkání jsme nedokázali proměnit několik slibných šancí a soupeři gólově odskočit. Po nedorozumění v prodloužení bere dva body soupeř z Liberce. Díky soupeři, rozhodčím i pořadatelům za utkání. Komentář trenéra domácích (Filip Hanžl): Trochu hledám slova. Co se odehrálo na naší střídačce poslední minuty by si přál každý trenér. Morál týmu a víra. Navíc se opravdu poštěstilo a otočili jsme to. Náročný program pokračuje a už teď se těšíme na Tatran! Díky soupeři, rozhodčím i divákům.