SH Mladá Boleslav
19.kolo, ne 29.12.2019
Boleslav
9
:
2
(3:0, 2:1, 4:1)
Liberec
Boleslav
Bauer, Musil - Tichý, Gruber, Zakonov, Suchánek, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust.
Liberec
Král, Vaníček - Kološ, Čermák, Klucho, Valeš, Rozkovec, Kárník, Lhota, Hejduk, Světlík, Šoltys, Bitman, Matušů, Ferdan
Branky: 11. Daniel Šebek, 17. Jakub Bína, 20. Patrik Suchánek, 26. Aleš Höffer, 30. Daniel Šebek, 43. Mikuláš Komárek, 45. Milan Tomašík, 45. Tadeáš Chroust, 52. Martin Tokoš - 34. Jakub Kopecký, 56. Petr Kološ; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 2:2; využití: 0:1; diváků: 620; zásahy brankářů: Lukáš Bauer 17 - Jan Král 21; po třetinách: 3:0, 2:1, 4:1;

Reportáž

Obávaný vstup Mladé Boleslavi se nepotvrdil. Liberečtí dobře bránili a střely, které prošly na libereckou branku úspěšně zastavoval Král. První branku přesto vstřelili domácí v jedenácté minutě. I v následujících minutách měli boleslavští více ze hry. K tomuto trendu přidali dva další góly z hole Bíny a Suchánka.

Jestli chtěl Liberec se zápasem něco dělat, musel hrát sebevědoměji v útoku a začít si vytvářet šance. Do poloviny zápasu propadly za Krále další dvě střely a stav byl 5:0. Snížit se Liberci podařilo až ve čtyřiatřicáté minutě, když Kopecký využil přesilovou hru. Stav 1:5 z pohledu Liberce trval až do konce druhé periody.

Všechny šance na dobrý výsledek zhatila první pětiminutovka závěrečné třetiny. Během dvou a půl minut se prosadili hned tři mladoboleslavští hráči a odskočili tak do luxusního vedení o sedm branek. Závěr televizního utkání přinesl po jedné gólové situaci na obou stranách. Druhý gól libereckého týmu vsítil exboleslavský Kološ.

Mladá Boleslav v utkání dominovala, o čemž svědčí i počet střel v poměru 30:19.

Do roku 2020 nastoupí FBC Liberec domácím utkáním už 5. ledna, kdy se střetne s otrokovickými Panthers.

Ohlasy trenérů

Komentář domácího trenéra Petra Novotného: Utkání s úžasnou diváckou kulisou, kde padlo hodně gólů. Myslím si, že toto utkání, které bylo umístěno mezi svátky, splnilo svůj účel. Děkuji rozhodčím a soupeři za zápas a všem přeji hodně štěstí do roku 2020. Komentář hostujícího trenéra Zdeňka Skružného: Soupeř byl dnes lepší, rozhodly individuální chyby, musíme se zlepšit. Děkujeme soupeři a divákům za zápas ve fantastické atmosféře.