SH Dašická
14.kolo, út 10.12.2019
Pardubice
5
:
3
(2:1, 1:0, 2:2 - 5:3)
Liberec
Pardubice
Haleš, Levínský, Oubrecht, Kaluža, Petr, Kourek, Teichman, Dlesk, Škeřík, Slabý, Pakosta, Klein, Šmíd, Prix, Savický, Žáček, Bílý, Černý, Krigovský, Formánek
Liberec
Vaníček, Janota, Lhota, Kárník, Klucho, Kološ, Bitman, Leksa, Ferdan, Baudisch, Kopecký, Valeš, Rozkovec, Čermák, Šoltys, Kořínek, Kroupa, Světlík, Böhm, Matušů
Sokoli Pardubice - FBC Liberec 5:3 branky: 10. Jan Kourek, 19. Adam Šmíd, 32. Jan Kourek, 43. Přemek Pakosta, 60. Patrik Petr - 1. Lukáš Lhota, 47. Martin Čermák, 52. Petr Kološ; rozhodčí: Jiří Kropáček - Tomáš Novák; vyloučení: 3:3; využití: 1:1; diváků: 4850; zásahy brankářů: Martin Haleš 25 - Vít Vaníček 20; po třetinách: 2:1, 1:0, 2:2;

Reportáž

Vstup do utkání byl snový, hned v čase 0:31 se trefil Lhota. Následně byly k vidění i další šance, ale všechny dokázal pochytat domácí Haleš. Naopak v 10. minutě vyrovnali hosté z protiútoku. Ještě hůře bylo, když další brejk Pardubic proměnil Šmíd.

Do druhé třetiny nastoupily Pardubice s jasným cílem – držet balon a bránit. To se jim dařilo, a tak utkání nemělo v podstatě žádné tempo. Ojedinělé šance Liberce nebyly proměněny, a proto byl stav neustále 1:2. V polovině zápasu pak neudržel nervy kapitán Klucho. Přesilovou hru Sokoli využili. Střelu do brankové konstrukce dorazil svým druhým gólem Kourek.

Nepříjemnou situaci musel řešit Liberec i na začátku třetí třetiny, kdy za Vaníčka propadl backhand Pakosty. Hned nato svěřenci Zdeňka Skružného přepnuli na vyšší obrátky a díky tlaku na míček začali dostávat soupeře do nesnází. Na rozdíl dvou branek snižoval Čermák a tlak libereckých sílil. Sokoli nestíhali a zatáhli dvakrát za záchranou brzdu v podobě dvouminutového trestu. Obrovský tlak v brankovišti nakonec zužitkoval Kološ, který dorazil střelu z hole Valeše. Závěrečný útok na vyrovnaní zhatilo vyloučení Kopeckého. Pardubičtí Sokoli si pohlídal i závěrečnou hru bez brankáře, a nakonec si pojistil tři body brankou do odkryté svatyně. 


FBC Liberec nedokázalo navázat na důležité tři body ze zápasu s Českou Lípou a prohrálo v Pardubicích 3:5. I proto se stále nachází na 10. příčce Superligy florbalu.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra Sokoli Pardubice, pana Ladislava Štancla: Jsem rád, že jsem nezapomněli vyhrát a že jsem si dokázali, že dobře rozjetý zápas umíme dotaáhnout. Dnes koncentrovaný výkon. Je paráda hrát takové zápasy před fantastickou kulisou, kterou školáci vytvořili. Všem velké díky a před klukama, co to celé připravili, klobouk dolů! Komentář trenéra FBC Liberec, pana Zdeňka Skružného: Domácí dneska mnohem více chtěli vyhrát. My jsme začali pořádně bojovat až v závěrečné třetině a to nestačilo. Děkujeme za skvělý zážitek, hrát před tolika diváky se nám už nemusí poštěstit.