SH SK Slavia Praha
11.kolo, po 18.11.2019
Bohemians
7
:
6
(2:4, 1:1, 4:1)
Liberec
Bohemians
Kotouček, Hyršl, Zezulka, Šebek, Dobisík, Krebner, Forman, Vojtíšek, Kopecký, Buršík, Rannanjärvi, Kuncman, Čihák, Kieler, Cabejšek, Forman, Ďopan, Růžek, Šárka, Krbec
Liberec
Janota, Volejník, Kárník, Böhm, Kološ, Bitman, Baudisch, Hrůza, Böhm, Ferdan, Balatka, Kopecký, Valeš, Rozkovec, Klucho, Kořínek, Šoltys, Kroupa
branky: 3. Patrik Kieler, 20. Matyáš Krebner, 39. Filip Forman, 48. Patrik Kieler, 49. Patrik Šebek, 58. Patrik Kieler, 60. Matyáš Krebner - 6. Daniel Kroupa, 10. Radek Valeš, 15. Lukáš Lhota, 19. Lukáš Lhota, 29. Adam Balatka, 53. Radek Valeš; rozhodčí: Jiří Kropáček - Tomáš Novák; vyloučení: 1:5; využití: 1:1; diváků: 612; zásahy brankářů: Michal Kotouček 11 - Tomáš Janota 24; po třetinách: 2:4, 1:1, 4:1;

Reportáž

Začátek utkání se nesl v duchu tvrdé bitvy. K vidění bylo několik ostrých soubojů, které zůstaly bez povšimnutí rozhodčích. Nicméně v úvodu dominovali klokani a získali výhodu vstřelené branky, když se v čase 2:23 prosadil Patrik Kieler. Liberečtí hráči se brzy otřepali, vyrovnali hru a začali střílet branky. Jako první se prosadil Daniel Kroupa a krátce na to Radek Valeš, kterému krásně přiťuknul kapitán Matěj Klucho hrající tento zápas v útoku. Otevřená vrátka nechávali hráči Bohemians i ve druhé polovině první třetiny. Z přesilové hry se prosadil obránce Lhota a následně přidal svoji druhou branku z brejkového úniku. 4:1. Skóre první třetiny ještě zkorigovali domácí, kdy po nešťastném odrazu zakončoval Krebner.

Do druhé periody rozhodčí zpřísnili metr a liberečtí tak museli čelit čtyřem oslabením. Díky obětavé hře a aktivitě hostujícího Balatky zvýšili Severočeši vedení už na 5:2. Domácí celek se v poslední přesilovce přece jen dokázal prosadit a snížil na 5:3. V této třetině si hráči FBC Liberec nevytvořili příliš šancí a dostali se pod tlak soupeře.

Zkraje poslední části měli hráči Liberce mnoho příležitostí, jak odskočit do příjemnějšího náskoku. Ve vyložených šancí ale ztroskotali na brankové konstrukcí. Trest přišel v podobě snížení na rozdíl jediné branky v čase 7:46. Přes 600 diváků následně rozjásal Šebek, jehož střelu si nešťastně srazil do vlastní klece Lhota, 5:5. Misky vah překlopil zpět na libereckou stranu Valeš po dorážce z velkého brankoviště. Následně Liberec přežil další oslabení a už to vypadalo, že si z Prahy odveze body. Nejdřív ale po výhozu golmana Kotoučka srovnal Kieler a minutu před koncem zápasu zajistil Bohemians tři body střelou od mantinelu Krebner. Liberec ještě zkusil hru bez brankáře, ale gólu se nedočkal a připsal si tak další poážku.

Nabitý florbalový týden bude pokračovat i v pátek a v neděli. V pátečním utkání přivítají muži FBC Liberec na domácí půdě Tatran Střešovice, úvodní buly je naplánované v 20:00 a hale SH Dukla Liberec. V neděli pak muže čeká dlouhá cesta do Ostravy k zápasu s domácím FBC.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí (Ladislava Lásky) : Dnešní zápas byl plný emocí a zvratů. Předvedli jsme nejlepší výkon za poslední 4 zápasy a určitě bychom si zasloužili odvést nějaké body. Zápas rozhodly detaily, na kterých musíme zapracovat. Díky soupeři za utkání. Komentář trenéra domácích (Martin Forman): Začnu od konce - jsme rozhodně rádi za 3 body, které dnes byly v některé momenty hodně vzdálené. První třetina opět nevydařená jako v Pardubicích, ve druhé spousta šancí a neproměněných PP, na těch musíme rozhodně zapracovat. Ve třetí třetině si myslím, že jsme měli i dost štěstí, když jsme přečkali šance soupeře a nakonec zápas otočili. Děkujeme všem divákům mimo jiné i z okolí Vršovic, či širší Prahy 10, že nás dnes přišli podpořit. Atmosféra byla strhující.