TJ Sokol Královské Vinohrady
9.kolo, po 28.10.2019
Královské Vinohrady
5
:
3
(0:1, 1:1, 4:1)
Liberec
Královské Vinohrady
Mazák, Buchta - Stuchlík, Rossi, Jelínek, Strobach, Linhart, Skřivánek, Zelený, Otto, Kachnič, Lanc, Svoboda, Richter, Záň, Vnuk, Gregor, Bína, Hartman.
Liberec
Janota, Vaníček - Kološ, Lhota, Klucho, Valeš, Bitman, Kárník - Kopecký, Balatka, Daněk - Hrůza, Rozkovec, Ferdan - Šoltys, Böhm L., Hejduk - Kroupa, Böhm D., Čermák
Branky: 36. Lukáš Lanc, 42. Lukáš Gregor, 42. Lukáš Gregor, 45. Jan Svoboda, 46. Jiří Strobach - 4. Matěj Klucho, 22. Patrik Rozkovec, 60. Petr Kološ; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 3:1; využití: 1:1; diváků: 125; zásahy brankářů: Rastislav Mazák 36 - Vít Vaníček 9; po třetinách: 0:1, 1:1, 4:1;

Reportáž

TJ Sokol Královské Vinohrady vs. FBC Liberec 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)

Liberečtí vstoupili do zápasu aktivně a hned ve druhé minutě si vynutili přesilovou hru. Tu v její druhé polovině využil Klucho a liberečtí šli do vedení. Do několika šancí se v průběhu třetiny dostali i domácí, kteří hrozili hlavně z brejkových situací, nicméně Liberec v první dvacetiminutovce dominoval a jasně SKV přestřílel v poměru 11:3.
Dvaadvacátá minuta přinesla další libereckou radost, když v sólovém uniku bekhendově zakončil Rozkovec. Poté ale domácí srovnali krok a v čase 35:17 přišel první zásah Sokolů. Na konci druhé třetiny zachraňoval nebezpečnou situaci Rozkovec jen za cenu dvouminutového vyloučení.
Zmiňovanou přesilovku využil v jejím závěru krásnou střelou Gregor, který se vzápětí trefil znovu a bleskově otočil skóre. Domácí se dostali na koně a přidali další dva slepené góly, z nichž jeden dal liberecký odchovanec Strobach. Opařený Liberec se nadechl už jen k jednomu gólu, který dal Kološ v závěrečné powerplay.

Branky: Klucho, Rozkovec, Kološ

Další utkání odehraje Liberec na domácí palubovce, a to před kamerami České televize. V pondělí 4. listopadu v 19:30 ve sportovní hale Dukla vyzvou liberečtí Hattrick Brno.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí, pana Lásky: "Dnes můžeme být spokojení pouze s první polovinou utkání. Za druhou polovinu jsme si nezasloužili vyhrát. Jediným pozitivním momentem ve třetí třetině byla povedená power-play. Děkujeme soupeři za utkání". Komentář trenéra domácího celku Michal Kotlase: Do zápasu jsme vstupili laxně. V druhé třetině jsme se postupně zlepšovali a byli více v pohybu a soubojích. Ve třetí třetině se nám podařilo zlepšenou hru udržet a gólově odskočit, což bylo klíčové. Závěrečný tlak Liberce jsme ubojovali a ustáli. Díky soupeři za sváteční utkání.