MSH Otrokovice
7.kolo, ne 20.10.2019
Otrokovice
5
:
9
(1:4, 3:2, 1:3)
Liberec
Otrokovice
Červenka Vlastimil, Ďuriška Martin, Hrabal Filip, Koláčný Petr, Kostka Matěj, Majrich Kevin, Gál Ladislav, Kittel Petr, Zimmer Denis, Pešat Lukáš, Nagy Michal, Kostolány Štěpán, Haša Jakub, Zdražil Jakub, Kvapil Lukáš, Volek Lukáš, Vykopal František Čevela Ondřej, Michajlovič Radovan, Nehila Peter
Liberec
Vaníček, Janota - Kološ, Lhota, Klucho, Böhm, Bitman, Kárník - Kopecký, Balatka, Ferdan - Valeš, Rozkovec, Čermák - Šoltys, Kořínek, Hejduk - Kroupa, Hrůza, Světlík
Branky: 1. Jakub Haša, 30. Filip Hrabal, 32. Matěj Kostka, 35. Filip Hrabal, 51. Ladislav Gál - 12. Patrik Rozkovec, 12. Prokop Ferdan, 17. Jan Šoltys, 18. Adam Balatka, 34. Adam Balatka, 37. Adam Balatka, 43. Jakub Kopecký, 55. Jan Světlík, 56. Lukáš Kořínek; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 3:2; využití: 0:2; diváků: 346; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 10 - Vít Vaníček 20; po třetinách: 1:4, 3:2, 1:3;

Reportáž

Vstup do zápasu Liberci příliš nevyšel a už od první minuty ztrácel jeden gól. Následovalo několik dalších šancí domácích, kteří tím potvrdili útlum hostujícího celku. Liberec vyrovnal na začátku dvanácté minuty, bekhendovou střelou nad nohu překonal domácího brankáře Rozkovec. O necelou minutu slavili liberečtí další gól, trefil se Ferdan. Hosté dostali v 15. minutě prvního dějství možnost přesilové hry, kterou využil Šoltys. A dokonalou druhou polovinu první třetiny gólově zakončil Balatka.

Liberec pokračoval v dobrém výkonu i v druhé třetině, ale v polovině zápasu přišly chyby, díky kterým se Otrokovice dostali na dostřel jediné branky. Přestřelka pokračovala gólem na 3:5 znovu z hole Balatky. V čase 34:59 pak znovu udeřil domácí celek, ale bleskovou odpověď znovu vymyslel Balatka, který tak dovršil hattrick.

V úvodu třetí části dostal Liberec příležitost přesilové hry, kterou v jejím samotném závěru využil Kopecký. Na 5:7 snižoval v jednapadesáté minutě domácí Gál, ale poté přišly dva slepené góly Liberce, které rozhodly o osudu zápasu. Premiérovou superligovou branku vstřelil Světlík a po krásné souhře třetí formace se trefil Kořínek. Liberec slaví cenné tři body po výhře 9:5.

Branky: Balatka 3x, Ferdan, Kořínek, Kopecký, Rozkovec, Světlík, Šoltys

Další utkání sehrají liberečtí v sobotu 26. října na SH ZŠ Dobiášova. Ve 20 hodin vypukne zápas s pražskou Spartou. Srdečně Vás zveme.

Ohlasy trenérů

Komentář vedoucího hostů, pana Filipa Hanžla: "Od příjezdu super nálada týmu se promítla do celého zápasu. Díky soupeři i rozhodčím za zápas." Komentář trenéra domácích, pana Miroslava Koníčka 1/2 ": Začátky utkání nám vždy vyjdou co se týče aktivity, ale sráží nás neproměňování šancí a následné obdržené góly z první šance hostí. Musíme takové góly hodit za hlavu a zvednout se a pokračovat v aktivní hře a proměňovat šance. Není možné vynechat jediný souboj v zápase, jedinou přihrávku... V superlize to týmy umí trestat. Děkujeme soupeři za utkání a šťastnou cestu. My se jdeme připravit na Vítky."