SH Dukla Liberec
26.kolo, ne 1.3.2020
Liberec
4
:
2
(0:0, 1:0, 3:2)
Bohemians
Liberec
Vaníček, Král - Kárník, Lhota, Ferdan, Kopecký, Světlík - Kološ, Klucho, Valeš, Čermák, Balatka - Bitman, Dlesk, Baudisch, Hejduk, Šoltys - Kořínek, Leksa, Rozkovec
Bohemians
Kotouček, Hyršl - Zezulka, Šebek, Dobisík, Krebner, Šárka, Forman, Pěnička, Kopecký, Ďopan, Vojtíšek, Cabejšek, Růžek, Buršík, Folauf, Kuncmann, Čihák
Branky: 27. Radek Valeš, 42. Tomáš Dlesk, 47. Lukáš Lhota, 58. Adam Balatka - 47. Patrik Šebek, 48. Marek Ďopan; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 3:3 + Patrik Šebek (BOH) OS; využití: 0:0; diváků: 302; zásahy brankářů: Vít Vaníček 20 - Michal Kotouček 19; po třetinách: 0:0, 1:0, 3:2;

Reportáž

FBC Liberec vs. FbŠ Bohemians 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Oba celky vstoupily do utkání zodpovědně a ve velkém nasazení. Šance na obou stranách končily na skvělých gólmanech. Charakter vyhroceného zápasu potvrdilo vyloučení hostí v sedmnácté minutě, nabídnutou přesilovku však Liberec nevyužil. Branku se v první třetině nepodařilo dát ani jednomu týmu.
V podobném duchu pokračovala i druhá část. Více ze hry měli hostující, ale Liberečtí neustále hrozili rychlými přechody do útoku. Brankový účet zápasu otevřel Radek Valeš, který si našel odražený míček a zavěsil nad Kotoučkovo rameno. Velké příležitosti měly oba týmy i v přesilových výhodách. Vyloučení Dleska Liberec ubránil. A poté nevyužil druhou početní převahu v zápase. 1:0 pro FBC Liberec po druhé dvacetiminutovce.
Zřejmě rozhudující momenty přišly zkraje závěrečné třetiny. Ve 42. minutě si střela Tomáše Dleska našla místo v Kotoučkově bráně a o 4 minuty později Kopecký s Lhotou fantasticky vyřešili útočnou akci. 3:0. Rozhodnuto ale ještě nebylo. FBŠ Bohemians ihned snížily dvěmi slepenými góly na 3:2 a schylovalo se k dratamu. Výborně chytající Vaníček držel hosty na uzdě a i proto museli sáhnout těsně před koncem ke hře bez brankáře. Ta se jim nepovedla, Valeš přelstil obránce a posunul před odkrytou klec Balatkovi, pro kterého nebyl problém rozhodnout. Závěr utkání přinesl několik vyloučení na obou stranách, ale ani jedno už neznamenalo změnu stavu.
Branky: Balatka, Valeš, Lhota, Dlesk
Počet diváků:
302
Střely: 22:22
Liberec se i přes zisk tří bodů na příčky zajišťující play-off neprobojoval. I přes shodný počet bodů s osmými Vinohrady rozhodly právě vzájemné zápasy těchto týmu, ze kterých vyšel Liberec hůře (3:5, 7:6p). Děkujeme všem 302 divákům, kteří si našli cestu na dnešní duel, a poděkování patří i všem fanouškům FBC Liberec, kteří nás podporovali v celé sezoně 2019/2020. Budeme se na Vás těšit opět v září.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích (Filip Hanžl): na závěr sezony parádní výkon. Bohužel spousta ztracených bodů tam, kde se měly získat. Hráčům díky za celou sezonu. Dík i rozhodčím za match. Komentář hostujícího trenéra(Martin Forman):Naprosto jednoduše - tvrdý florbal, výborné nasazení Liberce a od nás 2 góly, to už se prostě ve florbale nevyhrává. Trápili jsme se v zakončení, ale příští týden bude úplně o něčem jiném. Gratuluji soupeři. Všem nad námi přeji kvalitní volbu soupeře!