ČPP Aréna
12.kolo, so 3.11.2018
Ostrava
6
:
5
(2:1,1:3,3:1)
Liberec
Ostrava
Klobučník, Laja - Kubíček, Juhaňák, Lipový, Šebesta, Hrabal, Šindler, Eichner, Judrzin, Daniš, Sládek, Mendrek, Posselt, Bauer, Kaloč, Křiva, Moravčík, Čonka - Skyba, Mžyk
Liberec
Janota, Vaníčkek - Kološ, Lhota, Klucho, Veselý, Bitman, Kroupa - Valeš, Marek, Ferdan, Salát, Kopecký, Kořínek, Rozkovec, Balatka, Baudisch - Böhm
Branky: 15. Václav Jurdzin, 19. Jakub Mendrek, 32. Dominik Kaloč, 45. Dominik Eichner, 45. Erik Moravčík, 53. Michal Sládek - 1. Radek Valeš, 23. Adam Balatka, 25. Lukáš Kořínek, 27. Radek Valeš, 56. Prokop Ferdan; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 118; zásahy brankářů: Jakub Klobučník 8 - Vít Vaníček 8; po třetinách: 2:1, 1:3, 3:1;

Reportáž

Do utkání vstoupil tým Liberce na jedničku. Odražený míček dorazil do branky Valeš a otevřel brankový účet zápasu. V další části první třetina diváci mohli vidět menší oťukávanou z obou stran. V několika šancích vyhořel liberecký Valeš. Ostrava se poprvé radovala v 15. minutě, kde se nešťastně míček dokutálel za záda Vaníčka. Konečné slovo v úvodní dvacetiminutovce měli znovu domácí, kteří dokázali navýšit skóre zásluhou Mendreka.

Do prostřední části Severočeši nastoupili s daleko větším elánem. Nejprve vyrovnal Balatka, poté dorazil střelu do odkryté branky Kořínek. Radost černobílých umocnil Valeš, který zasunul míček pod domácího brankáře. 4:2. Výborně odehranou třetinu zhatilo pouze snížení z hole Kaloče.

Třetí třetina začala náporem domácích. Nejprve svatyni Vaníčka ohrozil Bauer, následně dobrou šanci neproměnil. O vyrovnaní se postaral Eichner z trestného střílení. Za 9 vteřin bylo pro Liberec ještě hůře, po zemi se trefil obránce Moravčík. 4:5. Poslední desetiminutovku načalo vyloučení Petra Kološe. Početní výhodu domácí zúročili a dostali se poprvé do dvoubrankového vedení. Jiskru naděje vykřesal Prokop Ferdan, který bleskově využil přesilovou hru. V 59. minutě se liberečtí pokusili o vyrovnání hrou bez brankáře, ale neúspěšně.

FBC Liberec si tak z Ostravy odvezl porážku 5:6. Nyní čeká Tipsport Superligu krátká reprezentační přestávka. Do dalšího utkání vyběhnou florbalisté z Liberce 16. 11. a 18. 11. zápasy na domácí palubovce.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Karla Ševčíka: Dnes s Libercem velmi těžký zápas. Bylo důležité koncentrovat se na spoustu drobností celých 60 min. Jsem rád, že jsme to dokázali v celém zápase na 3 lajny. I za nepříznivého stavu jsme hráli svou hru a věřili ve Komentář trenéra hostí pana Filipa Hanžla: Soupeř hrál dnes prostě lépe. Víc to není třeba rozebírat. Děkujeme za zápas a příště musíme předvést klasický FBC Liberec po celých 60 minut.