SH Dašická
22.kolo, po 10.1.2022
Pardubice
5
:
6pp
(0:1, 3:2, 2:2, 0:1)
Liberec
Pardubice
Haleš, Denemark - Prix, Černý, Kučera, Šmíd, Pakosta - Burian, Teichman, Zozulák, Smola, Kaluža, Savický, Klein, Slabý, Petržela, Rusín, Žáček
Liberec
Muck, Chlad - Bitman, Klucho, Ferdan, Stránský, Světlík - Valeš, Wiener, Smutný, Šoltys, Dlesk - Baudisch, Mádlo, Kopecký, Macháč, Pařízek - Rozkovec, Janeček, Václavík
Branky: 27. David Žáček, 29. Adam Šmíd, 30. Adam Šmíd, 43. Lukáš Kučera, 51. Lukáš Kučera - 11. Vojtěch Wiener, 35. Šimon Stránský, 39. Jakub Mádlo, 41. Vojtěch Wiener, 53. Vojtěch Wiener, 62. Šimon Stránský; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:2; využití: 2:1; diváků: 250; zásahy brankářů: Martin Haleš 17 - Daniel Mück 9; po třetinách: 0:1, 3:2, 2:2, 0:1;

Reportáž

Sokoli Pardubice vs. FBC Liberec 5:6 po prodloužení (0:1,3:2,2:2,0:1)

Televizní utkání začalo ve velmi rychlém tempu. První velkou šanci krátce po buly neproměnil pardubický Šmíd. V následujícím průběhu si Severočeši připisovali mnoho šancí, ale vždy šance vychytal domácí brankář Haleš. Na první úspěšný zásah museli diváci počkat až na 11. minutu zápasu, kdy přesilovku zužitkoval svoji první brankou v utkání Vojtěch Wiener. Ve zbytku první části se žádná ze střel neujala a proto svítilo na světelné tabuli příznivé skóre 1:0 pro hostující celek.

Ve druhé periodě prožili svěřenci zastupující trenéra Petra Saláta velmi nepovedenou pasáž. Během prvních deseti minut si nechali vstřelit hned tři branky a Pardubice se dostali do vedení 3:1. Na tento vývoj Liberec rychle zareagoval a brzy si přichystal odpověď. Stránský se uvolnil z rohu hřiště a z velkého brankoviště snížil na rozdíl jediné branky. Severočechům se povedlo vyrovnat už do konce druhé třetiny. Útočník Jakub Mádlo si našel odražený míček a dorážkou vyrovnal na 3:3.

Liberec vstoupil do třetí třetiny bleskově. Smutný vypressoval míček a předložil ho Wienerovi, který neomylně poslal Liberec do vedení 4:3. Bohužel z vedení se liberečtí neradovali dlouho, protože domací Kučera přesně zakončil svůj samostaný únik. Daleko horší situace přisla v 51. minutě, kdy tentýž hráč poslal Pardubice do vedení 5:4. Domacímu celku se vedení nepodařilo udržet. Valeš přelstil obranu a předložil před prázdnou bránu míček Wienerovi. V posledních mnutách třetiny se skóre již nezměnilo, a proto muselo zápas rozhodnout až prodloužení.

V prodloužení se zaskvěl skvělou akcí Šimon Stránský, jenž nejprve získal míček ve svém rohu. Proběhl celý hřištěm a svůj únik zakončil zasunutím míčku pod padajícím Halešem. Vítěznou branku si Liberec připsal důležitý bod navíc, který opět FBC Liberec příblížil na dostřel vysněné 6. příčce.

Další utkání odehraje elitní tým FBC Liberec v sobotu a v neděli, kdy narazí v domácím prostředí na pražské celky FBŠ Bohemians a FAT PIPE Florbal Chodov. Obě utkání se odehrají na hale Dukla Liberec. Těšíme se na Vaši podporu!