SH Maloměřice
13.kolo, ne 7.11.2021
Hattrick
7
:
8pp
(0:2, 5:1, 2:4, 0:1)
Liberec
Hattrick
Raška, Kolajta - Sládeček, Jalový, Kostka, Slezák, Lhota, Vlach, Bednář, Hájek, Kůra, Zouhar, Musil, Dvořák, Brom, Procházka
Liberec
Chlad, Mück - Bitman, Kološ, Janeček, Dlesk, Klucho, Šoltys - Světlík, Ferdan, Stránský - Valeš, Smutný, Wiener - Baudisch, Rozkovec, Mádlo
Branky: 26. Matěj Hronek, 30. Jakub Procházka, 31. Matěj Bednář, 32. Jakub Procházka, 40. Lukáš Jalový, 55. Lukáš Vlach, 60. Lukáš Lhota - 11. Matěj Klucho, 17. Vojtěch Janeček, 38. Filip Smutný, 42. Filip Smutný, 44. Vojtěch Wiener, 46. Jan Světlík, 52. Vojtěch Wiener, 61. Radek Valeš; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 75; zásahy brankářů: Zdeněk Raška 20 - Petr Chlad 10, Daniel Mück 11; po třetinách: 0:2, 5:1, 2:4, 0:1;

Reportáž

FBŠ Hummel Hattrick Brno vs. FBC Liberec 7:8 pp. (0:2,5:1,2:4,0:1)

Muži FBC Liberec vstoupili do utkání velmi aktivně. Hned v úvodu několikrát ohrozili brankáře Rašku a zaslouženě na hřišti dominovali. Kýžená odměna a první střela, které prošla za záda domácího brankáře přišla z hole Matěje Klucha, jenž prostřelil vše od půlící čáry. Povedenou pasáž završil Janeček, který nádherně uklidil přihrávku od Wienera. I proto vedli Severočeši od dvě branky po první dvacetiminutovce.

Ve druhé třetině prožil liberecký celek dejavu, protože nechal soupeře hned pětkrát skórovat. Tento fakt se opakoval podruhé v krátkém sledu. Pojďme ale postupně. Nejprve snížil střelou do prázdné brány Hronek. Následně Hattrick odskočil do dvoubrankového vedení třemi slepenými góly v rozmezí 150 vteřin. Částečnou odpověď si přichystal Stránský, když se dokázal prosadit ve vlastním oslabení. 3:4 z pohledu FBC Liberec. Do konce druhé třetiny se vyrovnat nepodařilo, a navíc k tomu ještě přišel trest. V čase 39:57 poslal Hattrick do vedení o dvě branky Jalový.

Přestávku využili liberečtí na jedničku. Zdeněk Skružný poslal do hry 10 vyvolených a tím odstartoval mocné dotahování. Nejprve snížil v přesilové hře Smutný a o dvě minuty vyrovnal Wiener. Zaskočenému Brnu se nedařilo držet míček, a proto byl Liberec na koni. Vedení 6:5 v zápase zajistil Světlík, kterému gól připravil Šimon Stránský. O tři minuty později v čase 51:57 Vojtěch Wiener dorazil skákající míček za domácího brankáře. Bohužel ani toto vedení nedokázal Liberec udržet. Hattrick dvěma brankami poslal zápas do prodloužení i díky brance Lukáše Lhota, jenž vyrovnával 40 sekund před koncem.

Zápas muselo rozhodnout prodloužení, které netrvalo dlouho. Stránský se individuální akcí tlačil do zakončení a obránce Brna si musel pomoct nedovoleným zákrokem. Nařízené trestné střílení chladnokrevně proměnil Radek Valeš a zajistil tak extra bod pro Liberec.

Florbalisté FBC Liberec tak mají po první polovině základní části 19 bodů a drží příjemné 8. místo v Livesport Superlize. Další utkání sehrají Severočeši už v neděli, kdy přivítají Předvýběr.CZ Mladá Boleslav. Zápas startuje v 17:00 na hale Dukla Liberec.