SH Dukla Liberec
3.kolo, ne 19.9.2021
Královské Vinohrady
2
:
7
(0:5, 0:1, 2:1;)
Liberec
Královské Vinohrady
Musil, Šantora - Lanc, Čuda, Ježek, Klápa, Švejda, Stuchlík O., Stuchlík Z., Bína, Kopecký, Pergler, Procházka, Gold, Cabejšek, Fiala, Hartmann, Horák, Paštika, Pinkas
Liberec
Chlad, Levísnký - Kološ, Klucho, Janeček, Martínek, Pařízek, Dlesk - Valeš, Wiener, Ferdan, Kopecký, Šoltys, Stránský, Smutný, Světlík, Rozkovec, Baudisch
Branky: 44. Viktor Kopecký, 47. Vojtěch Klápa - 2. Prokop Ferdan, 4. Vojtěch Wiener, 5. Jan Baudisch, 13. Jan Světlík, 20. Jan Šoltys, 23. Prokop Ferdan, 42. Radek Valeš; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 60; zásahy brankářů: Petr Musil 20 - Petr Chlad 12; po třetinách: 0:5, 0:1, 2:1;

Reportáž

Liberec jasně zvítězil nad Vinohrady a bere první tři body!

Ve třetím kole Livesport Superligy narazili liberečtí florbalisté na celek SKV. Oba týmy tento důležitý duel vyhlíželi k tomu, aby získali do tabulky svoje první body. Zápas rozsekla první třetina, po které Severočeši vedli o pět branek a rázně vyšli za prvními letošními body.

SKV vs. FBC Liberec 2:7 (0:5,0:1,2:1)

Bleskový vstup do utkání a povedená první perioda, kterou vyhráli liberečtí o pět branek, byla do velké míry rozhodující prvek celého utkání. Nejprve se dvakrát prosadila útočná formace ve složení Wiener, Ferdan a Valeš. Úspěšný start dokonal Baudisch, který v čase 04:33 zvýšil už na 3:0. V celé první třetině Liberec dominoval a domácímu týmu dovolil pouze 1 střelu na bránu. Poslední dvě branky vsítila dvojice Světlík a Šoltys proměňující fantastickou akci v poslední vteřině.

Druhá dvacetiminutovka nabídla hned zkraje přesilovou hru pro hostující tým. Speciální komando výhodu zužitkovalo a zvýšilo už na 6:0. Ve zbytku druhé třetině se toho mnoho zajímavého nestalo. Liberečtí často hrozili, ale své šance proměnit nedokázali. Konec periody orámovala přesilovka pro SKV.

Přenesenou výhodu se nepodařilo proměnit a proto přišel pro domácí poslední trest. Kanonýr Valeš, šťastně prostřelil brankáře Musila. 7:0! Liberecká lavička v poslední části zápasu začala více chybovat, a i kvůli tomu nedokázal brankář Chlad vychytat čisté konto. Jediné dva zásahy, které nedokázal lapit byly z hole Klápy a Kopecký. Domácím ke výraznějšímu snížení nepomohla ani dlouhá hra bez brankáře, a proto si Liberec zaslouženě došel pro první tři body v sezoně.

Po vydařeném zápase si muži FBC Liberec zapsali první tři body a odlepili se ze dna tabulky. Do dalšího utkání nastoupí svěřenci Zdeňka Skuržného v neděli, kdy nastoupí proti Tatranu Střešovice.