MSH Otrokovice
25.kolo, ne 17.2.2019
Otrokovice
9
:
3
(2:1, 3:2, 4:0)
Liberec
Otrokovice
Liberec
Branky: 3. Matěj Kostka, 20. Pavel Jurčík, 24. Petr Kittel, 29. Petr Kittel, 29. František Vykopal, 42. Lukáš Kvapil, 50. Jakub Haša, 52. Petr Kittel, 59. Jakub Haša - 15. Prokop Ferdan, 31. Lukáš Lhota, 35. Radek Valeš; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 370; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 20 - Vít Vaníček 13; po třetinách: 2:1, 3:2, 4:0;

Reportáž

Panthers Otrokovice vs. FBC Liberec 9:3 (2:1, 3:2, 4:0)

Aktivní vstup do zápasu přinesl Liberci obrovskou šanci Kroupy, který nedokázal prostřelit Michajloviče. Ihned střídání poté, byl nešťastně vyloučen Marek za vysokou hůl. Domácí přesilovou hru využili, když Vaníčka prostřelil Kostka. V následujících minutách opět mělo FBC Liberec několik šancí, bohužel Michajlovič, vždy úspěšně zasáhl. Vyrovnání přišlo v čase 14:42. Ferdan dorazil nepovedené zakončení Valeše. Ledovou sprchu pustili otrokovičtí těsně před koncem 1. třetiny. Brejkovou situaci zakončil po zemi Jurčík.

Po výměně stran FBC Liberec opět ukázalo „klasický“ herní výpadek. Otrokovičtí potrestali chyby v liberecké obraně a rázem byl stav utkání 5:1. Za domácí se prosadili dvakrát Kittel a Vykopal. Ve zbytku třetiny dokázal ztracené sebevědomí. Nejprve se prosadil junior Lhota a vzápětí snižoval na 3:5 Valeš. Další výraznou šanci měl i Balatka, který netrefil prázdnou bránu. Poslední výrazná událost druhé třetiny bylo vyloučení Baudische v čase 38:01.

Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo už zkraje závěrečné periody. Kvapil zvyšoval už na 6:3. Ve zbytku třetiny mohli diváci v zaplněné hale vidět jasnou podívanou. Liberečtí byli v útoku bezzubí a Panteři bezchybně využívali nabídnuté příležitosti. Konečné skóre se zastavilo na stavu 9:3 pro Otrokovice.

Branky: Ferdan, Lhota, Valeš

V posledním kole základní části narazí liberečtí na Mladou Boleslav. Pokud Severočeši chtějí udržet postavení v play-off musí buď bodovat proti Technologům nebo doufat v zaváhání FbŠ Bohemias proti týmu SKV. Úvodní buly bude vhozeno 24.2.2019 v 17:00 na hale Dukly.

Ohlasy trenérů

Komentář hostujícího trenéra, pana Filipa Hanžla: "O výsledku dnes rozhodla především produktivita domácích a to po celý zápas. My si v první i druhé třetině připravili šancí dost, ale chybělo nám potřebný kus štěstí. Domácím gratuluji a my věříme dál! Komentář domácího trenéra, pana Michala Kvapila: "O dnešním výsledku rozhodlo zlepšené napadání a osobní souboje. Výborný výkon Radovana a proměněné nabídnuté šance. Musíme na sobě pořád pracovat, důraz v osobních soubojích, hrát pod tlakem a zlepšit střelbu. Tyhlety aspekty nás můžou do dalšího utkání dovést k cíli. Samozřejmě musíme poděkovat našemu šestému hráči, což jsou naši diváci. Doufám, že nás přijdou podpořit i do Pardubic a budeme spolu slavit postup. Díky soupeři."