SC Dubina
20.kolo, ne 13.1.2019
Vítkovice
8
:
2
(1:0, 5:0, 2:2)
Liberec
Vítkovice
Souček, Gurkovský - Nehera, Hubálek, Šebesta, Rýpar - Gattnar, Sladký, Řezanina, Černý, Hájek, Delong, Firda, Oborák, Herblich, Děček, Bräuer, Jastřembský, Malina, Besta
Liberec
Janota, Král - Klucho, Lhota, Veselý, Ballaty, Kroupa, Bitman - Valeš, Ferdan, Balatka, Marek, Salát, Kopecký, Baudisch, Rozkovec, Kořínek
Branky: 7. Adam Delong, 24. Jakub Hubálek, 27. Marek Bräuer, 30. Marek Bräuer, 31. Jiří Besta, 36. Ondřej Firda, 47. Lukáš Hájek, 55. Marek Bräuer - 46. Lukáš Veselý, 57. Radek Valeš; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 162; zásahy brankářů: Lukáš Souček 13 - Tomáš Janota 12; po třetinách: 1:0, 5:0, 2:2;

Reportáž

1. SC Tempish Vítkovice vs. FBC Liberec 8:2 (1:0, 5:0, 2:2)

Liberec nastoupil v lehce pozměněné sestavě, nicméně v úvodu zápasu předvedl velmi koncentrovaný výkon. První chyba přišla v sedmé minutě, potrestal jí reprezentant Delong. Poté se do několika útočných výpadů pustili i hosté, ale Souček v domácí bráně byl bezchybný. Odvážný výkon Liberce trval až do konce první třetiny.

Početní výhoda hostí z konce první třetiny zůstala nevyužita, naopak v čase 23:15 inkasovali. O 3 minuty později zvyšoval Bräuer už na 3:0 pro domácí. Dva slepené vítkovické góly přišly v polovině zápasu, a když v čase 35:03 zvyšoval už na 6:0, vypadalo to s libereckými borci velmi špatně. Další góly už v prostřední periodě nepadly.

Třetí dvacetiminutovka přinesla Liberci možnost napravit si reputaci a podat lepší výkon. V čase 45:16 překonal Součka Veselý, když využil přesilovou hru. Nicméně šestigólový náskok vrátil domácím Hubálek. Bräuer pak ještě zkompletoval hattrick, ale vyrovnanou třetinu zařídil necelé 4 minuty před koncem Valeš. Liberec nakonec padl ve Vítkovicích 2:8.

Branky: Veselý, Valeš

Veledůležité utkání pro Liberec je nachystáno na středu, 16. 1. v Olomouci, kde sehrají Severočeši finále Poháru České pojišťovny proti Pardubicím. Začátek utkání je naplánován na 17 hodin a bude vysíláno na kanálu ČT Sport.

Ohlasy trenérů

Vyjádření trenéra Liberce, Zdeňka Skružného: Utkání rozhodl výkon domácích a naše zbabělost ve druhé třetině. Vyjádření trenéra domácích, Pavla Bruse: Dnes jsme celý zápas hráli koncentrovaně a to stačilo. Povedený výkon Lukáše Herblicha. Skrůžo, všechno nejlepší k tvým 25.