SH Dašická
17.kolo, pá 21.12.2018
Pardubice
8
:
9pp
(0:1, 5:2, 3:5, 0:1)
Liberec
Pardubice
Haleš, Levínský - Oubracht, Petr, Janeček, Zozulák, Kourek, Teichman, Dlesk, Škeřík, Slabý, Pakosta, Šmíd, Prix, Savický, Žáček, Bílý, Černý, Krigovský, Formánek
Liberec
Vaníček, Janota - Klucho, Lhota, Veselý, Böhm L., Bitman, Kroupa - Valeš, Ferdan, Baudisch, Salát, Kopecký, Marek, Rozkovec, Balatka, Kořínek - Böhm D.,
Branky: 23. Jan Kourek, 30. Martin Zozulák, 33. Ivo Teichman, 37. Adam Šmíd, 38. Martin Zozulák, 51. Martin Zozulák, 52. Martin Zozulák, 59. Patrik Petr - 11. Radek Valeš, 34. Prokop Ferdan, 37. Adam Balatka, 43. Adam Balatka, 44. Jakub Kopecký, 45. Tomáš Marek, 47. Petr Salát, 59. Radek Valeš, 61. Prokop Ferdan; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 253; zásahy brankářů: Martin Haleš 9 - Tomáš Janota 22; po třetinách: 0:1, 5:2, 3:5, 0:1;

Reportáž

Sokol Pardubice vs. FBC Liberec 8:9pp. (0:1, 5:2, 3:5, 0:1)

Vstup do utkání byl velmi opatrný. Nicméně bylo vidět, že liberečtí měli velké problémy s pardubickou hrou a nasazením. První brankové šance si připsal domácí Sokol, avšak vše zastavil pohotový Janota. Brankový účet utkání otevřel Radek Valeš, který tečoval přihrávku od svého spoluhráče. Liberecké FBC se ve zbytku první periody spíše bránilo. Naštěstí veškeré střely končili na výborném brankáři hostí.

Jestli se nástup do první třetiny nepovedl, prostřední perioda byla jako velká noční můra. Vyrovnání přišlo z hole domácího Kourka. Následně v dalších obrovských šancích Sokol prozatím selhal. Do vedení se dostal slepenými góly z hole Zozuláka a Teichmana. 3:1. Domácí převahu lehce zchladil Ferdan.
Ve zbytku druhé třetiny se podobný scénář opakoval. Střelou od mantinelu se prosadil mladíček Šmíd, hned na to odpověděl z brankové čáry Balatka. Poslední slovo si vzaly Pardubice, které v čase 36:55 zvyšovaly na 5:3.

Do poslední dvacetiminutovky vletěli hostující hráči jako uragán. V čase 46:37 zvyšoval Petr Salát už na 7:5. Předním brankáře Haleše překonali i Balatka, Marek a Kopecký. Vedení Liberec však netrvalo dlouho, východočeši bleskově vyrovnali díky brankám dvěma brankám Zozuláka. 7:7! Dlouhé minuty se ani jeden z týmů prosadit nedokázal. Až v 59. minutě využil zaváhání v domácí obraně Valeš a nasměroval Liberec k vítězství. Bohužel za 15 vteřin v čase 58:50 vyrovnal Petr, domácí publikum bylo u vytržení. Do konce bláznivé třetí třetiny se už stav nezměnil.

Důležité buly na začátku prodloužení vyhrál Ferdan a FBC Liberec šlo do hry bez brankáře. Po pěkné kombinaci překonal brankáře Prokop Ferdan!Severočeši tak získali extra bod za výhru 9:8 po prodloužení.

Branky: 2x Ferdan, 2x Valeš, 2x Balatka, Kopecký, Salát, Marek

Vánoční svátky přečká elitní tým FBC Liberec na 5. místě tabulky. V 17 zápasech získal 32 bodů a prozatím překvapuje celou Tipsport Superligu.

Všem fanouškům přejeme krásné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do roku 2019.

Ohlasy trenérů

Komentář asistenta trenéra hostí pana Filipa Hanžla : Dnes jsme si udělali krásné Vánoce, dvě třetiny jsme rozbalovali dárky a Pardubice měly dost příležitostí na to, aby nám nasypaly a bylo by po zápase. Pár bouřek v kabině a už jsme zase jeli jak mašina. Hráčům neskutečný dík za víru v obrat. Přeji všem pěkné Vánoce. Komentář trenéra domácích pana Ladislava Štancla : Zápas se zlomil ve třetí třeině, kde jsme nezachytili nástup hostů. Velká škoda, protože v tu dobu už mohlo být dávno rozhodnuto, šance na to rozhodně byly. V konečném důsledku můžeme být rádi za bod. Teď si odpočineme, vyčistíme hlavy, čeká nás spousta práce a super zápasů. Pevně doufá, že Safarimu přinese Ježíšek novou florbalku, alespoň z ocele. Hezké svátky všem.