6.kolo, pá 28.9.2018
Bohemians
2
:
5
(2:2, 0:0, 0:3;)
Liberec
Bohemians
Kotouček, Kratěk - Šebek, Dobisík, Krebner, Juha, Forman, Netrefa, Křivanec, Šneberger, Šefčík, Čihák, Miščík, Kieler, Kindl, Růžek, Cabejšek, Krbec
Liberec
Janota, Vaníček - Klucho, Kološ,, Bitman, Böhm L. - Valeš, Kořínek, Ferdan, Salát, Marek, Kopecký, Baudsich, Rozkovec, Hiadlovský, Balatka, Kroupa
Branky: 18. Pavel Čihák, 20. Pavel Čihák - 17. Tomáš Marek, 17. Matěj Klucho, 49. Matěj Klucho, 58. Jakub Kopecký, 60. Jakub Kopecký; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 3:2; využití: 0:2; diváků: 115; zásahy brankářů: Michal Kotouček 17 - Vít Vaníček 18; po třetinách: 2:2, 0:0, 0:3;

Reportáž

FbŠ Bohemians vs. FBC Liberec 2:5 (2:2, 0:0, 0:3)

Na rozdíl od předchozího duelu vstoupili Liberečtí do zápasu velmi koncentrovaně a s chutí bodovat. Odměnou byly dva slepené góly v sedmnácté minutě. Nejdříve se trefil Marek, a v přesilové hře zužitkoval krosovou přihrávku Ferdana pohlednou střelou Klucho. Poslední tři minuty se ale Liberci nepovedly. Inkasoval hned dvakrát, a to ještě nabídl Pražanům trestné střílení, který Juha neproměnil. Do šaten se tak šlo za stavu 2:2.

Liberečtí se oklepali po nepovedeném závěru první periody. Ke skvělým obranným úkonům ale nepřidali příliš nebezpečných ofenzivních výpadů. I díky tomu se druhá třetina obešla bez branek a dvoubranková remíza tak platila i po čtyřiceti minutách.

Odhodlání libereckých odvézt si z Děkanky body setrvalo. Nejdříve trefil břevno Valeš, další pokusy pak končily na domácím golmanovi. Hosté udeřili až na konci devětačtyřicáté minuty. Přesilovou hru využil znovu Klucho. Bezzubí Bohemians pak sice drželi míček, ale nijak neohrozili Vaníčkovu svatyni. Dokonce ani v přesilové hře po vyloučení Marka se domácím nepodařilo vyrovnat. V čase 57:26 se trefil Kopecký a vypadalo to, že Liberec splní svou misi. Bohemians pak zkusili hru v šesti, ale hřebík do rakve přidal znovu Kopecký a rozhodl o osudu tohoto utkání. Liberečtí si došli pro venkovní výhru 5:2.

Na oslavy ale není čas, další utkání čeká FBC Liberec už tuto neděli, kdy se na ZŠ Dobiášova představí soupeř z Moravy, poslední Buldogs Brno. Úvodní buly je v 17:00.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Michala Jedličky: "Neproměňování šancí a zbytečné fauly rozhodly utkání. Díky soupeři za utkání." Komentář vedoucího hostujícího týmu Filipa Hanžla: "Na Bohemce se lehce nevyhrává, proto si moc vážíme toho, že odvážíme všechny body. Soupeři děkuji za zápas a našim hráčům již poněkolikáté letos za nezlomnou víru ve vítězství.