SH ZŠ Dobiášova
1.kolo, čt 4.10.2018
Liberec
8
:
9pp
(1:0, 5:4, 2:4, 0:1)
Pardubice
Liberec
Janota, Vaníček - Klucho, Kološ,, Bitman, Böhm L. - Valeš, Kořínek, Ferdan, Salát, Marek, Kopecký, Baudsich, Rozkovec, Hiadlovský, Balatka, Kroupa
Pardubice
Haleš, Levínský - Škeřík, Prix, Hušek, Bílý, Formánek, Slabý - Zozulák, Kourek, Dlesk, Teichman, Šmíd, Savický, Žáček, Černý, Krigovský, Pakosta
Branky: 2. Jan Baudisch, 21. Lukáš Lhota, 30. Prokop Ferdan, 32. Radek Valeš, 37. Tomáš Marek, 37. Prokop Ferdan, 49. Tomáš Marek, 55. Petr Kološ - 23. Patrik Petr, 24. Jan Kourek, 32. Martin Zozulák, 33. David Žáček, 43. Jan Kourek, 48. Tomáš Dlesk, 49. Lukáš Prix, 50. Martin Zozulák, 64. Martin Zozulák; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 167; zásahy brankářů: Vít Vaníček 19 - Martin Haleš 21; po třetinách: 1:0, 5:4, 2:4, 0:1;

Reportáž

První třetina začala pro liberecké barvy na jedničku. Na začátku 3. minuty utkání se dokázal prosadit z blízka Baudisch. Zbytek první třetiny se nesl v duchu obou brankářů. Domácí Vaníček i pardubický Haleš dokázali zastavit všechny střelecké pokusy.

Prostřední dějství odstartovalo přestřelku. Ze začátku se prosadil tečovanou střelou junior Lhota. Dvoubrankové vedení nevydrželo Severočechům dlouho. Brzy se Pardubice dokázaly prosadit a srovnaly na 2:2. Branková smršť pokračovala, v krátkém sledu se prosadil Valeš následovaný Ferdanem. Sokol bleskurychle dokázal opět vyrovnat na 4:4. Závěr druhého dějství patřil domácím. V 37. minutě skóroval nejprve Marek a o 45 sekund později Ferdan. Do šaten proto odcházely oba celky za stavu 6:4 pro černobílé barvy.

Pardubičtí doslova na domácí v poslední třetině vlétli. Během sedmi minut dokázali vyrovnat na 6:6 a bylo zaladěláno na drama. Ve 48. minutě čekala Severočechy nepříjemná situace. Dalekonosnou střelu proměnil Prix a poprvé v zápase východočeský tým vedl. Vyrovnání přišlo z hole Marka. Bláznivá část zápasu pokračovala a vedení přisvojil na stranu hostů Zozulák. FBC Liberec inkasovalo v 90 vteřinách hned třikrát. Vyrovnání přišla v oslabení, kdy Kološ zužitkoval výbornou přihrávku Valeše. Liberečtí v této sezóně vstřelili už pět branek v početní nevýhodě! Do konce základní hrací doby diváci na hale ZŠ Dobiášova viděli pouze vyloučení Adama Balatky.

Začátek prodloužení nabídl část přesilové hry Sokola, kterou vyšperkoval odvoláním brankáře. Liberec tuto situaci ustál a následně se sám pokusil odvolat brankáře. I přes několik šancí domácích v čase 63:32 rozhodl Martin Zozulák a přisoudil bod navíc Pardubicím.

Liberec si tak z dohrávky 1. kola Tipsport Superligy odnesl další cenný bod. Celkově jich za 7 odehraných zápasů nasbíral už 15. Nejvyšší florbalová liga pokračuje už o víkendu. FBC Liberec v sobotu vycestuje k utkání ve Znojmě.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí(Ladislav Štancl): Vzhledem k vývoji utkání jsou pro nás dva body super. Třikrát jsme stáhli dvougólové vedení domácích třikrát jsme toho nevyužili. Do dalších zápasů se určitě musíme zlepšit a nedělat tolik herních chyb. Ty nás dnes stály hodně gólů a také sil. Pro diváky super zápas, pro trenéry už tolik ne. Komentář trenéra domácích (Filip Hanžl)Dnes jsme si snad vybrali množství nevynucených chyb pro příštích pár zápasů. Ve Znojmě určitě zlepšíme hru dozadu, se vstřelenými góly problém nemáme. V prodloužení mohl vyhrát kdokoli. Soupeři díky za match.