6.kolo, ne 12.11.2017
Liberec
6
:
5
(2:2,2:0,2:3)
Brno
Liberec
Brno
Branky: 2. Lukáš Lhota, 20. Vítek Pospíšil, 36. Jan Jaroš, 38. Lukáš Lhota, 54. Adam Štěpán, 58. Adam Balatka - 17. Antonín Lavička, 17. Vincent Drápal, 57. Martin Fajt, 59. Antonín Lavička, 60. Michal Pešák; rozhodčí: Jiří Müller - Matouš Novosad; vyloučení: 1 + Vítek Pospíšil 5:1; využití: 1:2; diváků: 35; zásahy brankářů: Jan Hladík 22 - Jakub Flek 22; po třetinách: 2:2, 2:0, 2:3;

Reportáž

Vstup do zápasu se domácímu týmu povedl na výbornou, kdy v čase 1:25 skóroval Lhota. Poté se zápas trošku uklidnil, avšak převahu měli liberečtí. Pět minut do konce třetiny Pospíšil vstřelil branku na 2:0. Hostující přinesli odpověď v podobě dvou branek během 20s. Zbytek třetiny se dohrál v klidu. Druhá třetina patřila Liberci. Nakupovali se šance a v 15. minutě konečně padl gól, po nádherném úniku Lhoty, který nahrával do prázdné střelci Honzovi Jarošovi. O dvě minuty později Liberec přidal ještě jeden gól, a tak po druhé třetině to bylo 4:2. Poslední třetina byla napínavější, než by si liberečtí představovali. Sice během přesilové hry skóroval Štěpán, ale po time – outu, kteří si vzali hosté, šli do šesti. Následně Liberec inkasoval gól a minutu poté dostal pěti minutové vyloučení Pospíšil. Balatka dával gól do prázdné, avšak hostí neotálely a během přesilové hry snížili na 6:5. Srovnat nebyli schopni a díky tomu Liberec bere 3 body.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostů Davida Kyzlinka: "Stále stejná písnička, nevyužíváme šance a nabízíme soupeřům laciné branky. Ve většině zápasů porážíme sami sebe".

Komentář trenéra domácích Petra Saláta: "V dnešním zápase jsme předvedli dobrý výkon, okořeněný třemi body. Nebýt závěrečné powerplay tak jsme naší obrannou fázi kontrolovali a nepouštěli Brno do vyložených šancí. I tak se do dalších zápasů musíme zlepšit."