Home Credit Aréna Liberec
2.kolo, ne 17.9.2017
Liberec
5
:
6pp
(2:1, 2:1, 1:3 - 0:1)
Tatran Střešovice
Liberec
Janota (Vaníček) – Klucho, Veselý, Strobach, Hudera – Kopecký, Procházka, Valeš – Salát, Marek, Baudish – Ferdan, Šoltys, Böhm – Kořínek, Hiadlovský, Balatka – Kroupa, Hrůza.
Tatran Střešovice
Blaha (35. Kafka) – Tlapák, Heřmanský, Deutsch, Švejkovský, Svačinka, Mühlfait, Ja. Kolísko, Vítovec – Nehila, Jiř. Kolísko, Jak. Kolísko – Meliš, O. Němeček, Váňa – Brautferger, Gašparík, Sádlo – Slavík.
branky: 12. Prokop Ferdan, 17. Radek Valeš, 35. Radek Valeš, 36. Petr Salát, 56. Lukáš Veselý - 18. Jakub Slavík, 32. Ronald Gašparík, 54. Jakub Slavík, 54. Ronald Gašparík, 59. Milan Meliš, 62. Ondřej Vítovec; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 2 + Jan Baudisch 5:4; využití: 2:2; diváků: 432; zásahy brankářů: Tomáš Janota 25 - Oskar Blaha 20, Tomáš Kafka 1; po třetinách: 2:1, 2:1, 1:3, 0:1;

Reportáž

Zápas začal velmi opatrně, prvních 5 minut bylo v obou stran spíše takových seznamovacích. V 9. minutě muži dostali šanci přesilové hry a zásluhou Prokopa Ferdana se FBC dostalo do vedení. Od té chvíle hosté tahali za kratší konec a zanedlouho Radek Valeš po krásné kličce navýšil vedení domácích. Neuběhla ani minuty hra a hostující Slavík hezkou střelou do šibenice snížil na 2:1. Tento stav vydržel až do konce úvodního dějství.

Začátek druhé třetiny začal enormní snahou střešovických. Liberec úvodní tlak přestál a začal si vytvářet brankové příležitosti. Jako blesk z čistého nebe udeřil hostující hráč, když procedil přízemní střelou míček za výborně chytající Tomáše Janotu. FBC Liberec pokračovalo v aktivitě a do konce třetiny dokázalo vstřelit dvě branky zásluhou Radka Valeše a Petra Saláta.

Třetí perioda přinesla hned z úvodu dvě velké šance černobílého týmů, ani jedna z nich branku nepřinesla. V 10. minutě přišel jeden z klíčových momentů, Jan Baudisch nešťastně trefil hokejkou hostující hráče a muselo přijít 5minutové vyloučení. Tatran Střešovice trestal dvěma brankami a bylo vyrovnáno. Libereckým vykřesal naději na plný bodový zisk Lukáš Veselý, avšak tuto jiskru utnul minutu před koncem hostující Meliš.

V prodloužení se nehrálo dlouho, extra bod za vítězství zajistil Ondřej Vítovec, který dokázal přelstít Janotu střelou na bližší tyč.

FBC Liberec ve třetím kole vybojovalo první bod v sezóně. Dnes muže čeká další utkání Tipsport Superligy. Před kamerami ČT Sport se A tým v Severské misi proti rivalovi FBC Česká Lípa.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Z. Skružného: "Oproti předchozím zápasům se nám podařil jak vstup, tak i jednotlivé cíle, které jsme si do zápasu dali. A nebýt vyloučení, které možná plynuly i z přemíry snahy, jsme mohli zápas vyhrát za tři body, ale i bod ze zápasu bereme jako příslib k lepším zítřkům."

Komentář trenéra hostujícího týmu Fišera: "Do dnešního utkání jsme vstoupili spíše pasivně bez dostatečného důrazu v soubojích a to se s námi táhlo po celé utkání . V e třetí části nám výrazně pomohla pěti minutová přesilovka, v níž se nám podařilo dvě branky. A tím se dostat zpět do zápasu. Nakonec musíme být rádi aspoň za dva body."